Korealainen hiihtomaajoukkue Imatralla Ukonniemi stadionilla.

Kansainvälisistä ryhmistä moni leireilee Imatralla useampaan kertaan.

Tänä vuonna Ensilumenladulla on harjoitellut 32 ryhmää, joista 13 ollut kansainvälisiä

- 15. - 17.12.2023 järjestetty Baltic Biathlon Cup toi tälle kaudelle useita kansainvälisiä leirejä joulukuulle ennen kilpailua. Normaalisti leiritoiminta on hiljentynyt joulukuulle, kertoo urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campilta.  

Kotimaisten leirien osalta pääkaupunkiseudun joukkueiden kasvu jatkuu Ensilumenladulla. Läheinen leirikohde vetää.

- Seurat ovat tottuneet aloittamaan kautensa Vuokatissa tai pohjoisemmassa, mutta pikkuhiljaa kulttuuri alkaa muuttua. Eli markkinassa on vielä runsaasti kasvun varaa, Jäppinen mainitsee.

Leirien lisäksi sosiaalisen median kautta on näkynyt pienten porukoiden ja perheiden "omatoimileirejä" heti alkukaudesta. Tästä esimerkkinä, Nastolan Naseva kävi avausviikonloppuna seuran leirillä, mutta urheilijat ostivat kausikortit Imatran ladulle. 

- Yleisesti lipunmyynti on ollut euromääräisesti suurempaa kuin viime vuonna. Jo 27.11. on ohitettu vuoden 2022 kokonaismyyntitulot. Tässä kuitenkin on huomioitava n. 10 % hintojen korotus, Jäppinen kertoo.

Leireille on osallistunut 17.11.2023 mennessä 552 henkilöä ja yöpymisvuorokausia on tullut yhteensä 1821. Ensimmäiset leireilijät saapuivat Imatralle tänä syksynä 19.10..

Korean hiihtomaajoukkue leireili Ukonniemessä marras-joulukuussa

 Valmentaja Seelbi Choi kehuu Ukonniemeä.

- On ollut hienoa olla täällä leirillä! Olemme nauttineet lumesta ja kauniista säästä. Joka aamu olemme ottaneet paljon kuvia, kun olemme käyneet kävelyllä. Täällä on hieno tunnelma, hän kertoo.

Korean hiihtomaajoukkueen valmentaja Seelbi Choi Imatran Ukonniemen stadionilla.

Majoituspaikan ja hiihtolatujen läheisyys on auttanut joukkuetta harjoittelussa

- Olemme erityisesti tykänneet siitä, että pääsemme laduille suoraan majoituspaikastamme. Latu on profiililtaan aika samanlainen, mitä meillä on Etelä-Koreassakin, joten se sopii meidän kilpailijoillemme hyvin.

- Täällä on ollut meille hyvä paikka harjoitella niin suomalaisten kuin muidenkin maiden kilpailijoiden kanssa. Viime viikonlopun FIS-hiihdot olivat meille hyvää harjoittelua tähän alkukauteen. Imatralla on hyvin järjestetty kilpailut ja olosuhteet, sillä pääsimme heti harjoittelemaan ilman ongelmia.

Etelä-Korean yksi stadion pakottaa joukkueen hakemaan kokemusta kauempaa.

- Teimme viime hetken muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiimme mennä Ruotsiin leireilemään. Mielestäni teimme hyvän valinnan, kun tulimme tänne Imatralle. Etenkin, kun täällä on nyt hyvät talviset olosuhteet. Olimme hieman huolissamme, sillä talvi on viime vuosina jopa Pohjois-Euroopassa alkanut aika myöhään.

- Oli mielenkiintoista jutella toisen maan maajoukkueen edustajan kanssa ja kuulla, että he harjoittelevat täällä joka vuosi. Joten on mahdollista, että mekin tulemme tänne uudestaan. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Imatralla.

- On hyvä, kun tänne Imatralle on niin lyhyt matka lentokentältä ja helppo tulla. Ei tarvitse ajaa kauemmas Pohjois-Suomeen harjoittelemaan.

- Olemme olleet otettuja ystävällisistä ihmisistä ja siitä, miten hyvin täällä on kaikki järjestetty. Oli kivaa majoittua suomalaisessa mökissä ja käydä saunassa.

Lue lisää Ensilumenladusta 

Ensilumenlatu.fi

 

Lisätietoja:

urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen, Imatra Base Camp Oy, [email protected], p. 020 617 7008

liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Henna Jääskeläinen, Imatran kaupunki, [email protected], p. 020 617 1097