Imatran kaupunkikonsernin työntekijöitä ryhmäkuvassa, palvelumuotoilun todistukset käsissään.

Imatran uusi elinvoima­ohjelma linjaa yritys­ystävällistä toiminta­ympäristöä ja työllisyyden edistämistä

Elinvoimajohtaja Susanna Issakainen ja Imatran Seudun Kehitysyhtiön toimitusjohtaja Antti Oravuo avaavat tarkemmin ohjelman sisältöä ja palvelulupausta.

Matkailu on meille elintärkeä

Vuonna 2023 toteutettuun elinvoimakyselyyn vastasi Imatralta 80 yritysten edustajaa. Kaikista toimialoista matkailu sai kyselyyn vastanneilta kaikkein eniten mainintoja.

- Meidän strategiassamme Saimaa, Ukonniemi-Rauha ja Imatrankoski ovat kehittämisen kärkikohteita, mutta kyllä koko kaupungin yrittäjyyden toimintaympäristöä ja työllisyyttä edistetään elinvoimaohjelman avulla, Issakainen kertoo.

Tällä hetkellä on jo toteutuksessa tälle vuodelle suunniteltuja ja talousarviossa huomioituja tekemisiä.

- Kaupungilla käynnissä olevien kehittämishankkeiden lisäksi hyödynnetään myös niitä kehittämistoimia, mitä kaupungissa on tehty tähän saakka, ettei tehdä samoja asioita uudelleen. Ei ole järkeä tehdä hankkeita hankkeiden vuoksi, vaan yhdessä toimien maakunnan hyväksi, Issakainen toteaa.

Kaupungista testialusta yritysten tarpeille

Kaupunki voi olla erilaisten uusien toimintojen mahdollistajana ja niitä halutaan testata todellisessa kaupunkiympäristössä.

- Eli annetaan vaikkapa mahdollisuus kokeilla yritysideaa, tuotetta tai palvelua kaupungin toiminnoissa. Minusta on hienoa päästä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä kehittämään. Tänä vuonna suunnitellaan ja ensi vuonna testataan mallia käytännössä, Susanna toteaa.

- Testialusta voisi toimia hyvin myös toisinpäin. Jos kaupungilla on tarve uudelle palvelulle tai tuotteelle, niin sitä voisi lähteä yrittäjän kanssa testaamaan, KEHYn toimitusjohtaja Antti Oravuo sanoo.

Palvelulupaukseen sitoutuu koko kaupunkikonserni

- Osassa organisaatiota palvelulupaus toimii nyt jo tosi hyvin, mutta tavoite on saada se toimimaan läpi koko konsernin. Teimme siitä kaupunkimuotoilun keinoin asiakaslähtöisen, joka konkretisoitui niin, että yrittäjälle vastataan ja hän tulee ymmärretyksi 48 tunnissa yhteydenottopyynnön saapumisesta, elinvoimajohtaja kertoo.

Imatran Seudun Kehitysyhtiössä palvelulupaus koetaan hyvänä asiana.

- Sillä haetaan kulttuurin muutosta kaupungin toimintaan ja sitä kautta se tulee näkymään parempana asiakaspalveluna yrittäjien suuntaan. Tiedostetaan mitä yrittäjä haluaa, yrittäjä ymmärtää miten hänen pyyntönsä tulee etenemään kunnan rattaissa ja minkä aikaa siinä menee, toimitusjohtaja Antti Oravuo sanoo.

Imatran elinvoimaohjelma tarkentaa strategiassa tehtyjä linjauksia ja ohjaa myös kaupungissa tehtävää elinvoimatyötä. Sen avulla pystytään mittaamaan, tehdäänkö kaupungissa oikeita asioita, joilla tähdätään vuoteen 2030.

Lisätietoja:

elinvoimajohtaja Susanna Issakainen, Imatran kaupunki, [email protected], p. 020 617 2201

toimitusjohtaja Antti Oravuo, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy

 

antti oravuo

Toimitusjohtaja

Antti Oravuo
[email protected]
p. 040 721 1310