9S5A9468
9S5A9470
9S5A9542
DJI_0354

”Lähellä sijaitseva LUT-yliopisto on korvaamaton apu tuotekehityksessä. Saamme käyttöömme uusinta tutkimustietoa ja teknologiaa.”
Petri Sormunen

Talotekniikan asiantuntija: Itula

Itula on edelläkävijä energiatehokkaiden lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien toimittajana. Se valmistaa innovatiivisia kattosäteilyjärjestelmiä Ruokolahdella. Tehdas on alan ainoa Suomessa.

Itula löysi sopivat tuotantotilat Ruokolahden Puntalasta, aivan 6-tien ääreltä.

- Uudehkossa rakennuksessa oli toiminut aikaisemmin saha, joten tila vaati muutostöitä. Toisaalta tontti soveltui hyvin teolliseen käyttöön ja piha-alueen varastohalleissa voidaan varastoida komponentteja. Tontilla on hyvin myös laajennusvaraa, tiloja esittelevä toimitusjohtaja Petri Sormunen summaa.

Ruokolahden kunnan apu on ollut merkittävää

Ruokolahdella tartutaan toimeen ja toimitaan rivakasti.

- Esimerkiksi energian hintojen noustua yllättäen, lämpölaitoksen maakaasu korvattiin nopeasti pellettivoimalalla, Sormunen kiittelee.

Itula myös vuokraa kunnan omistamia varastohalleja naapuritontilta muuttuviin tilatarpeisiin.

Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta logistiikka toimii joustavasti

Itulan myyntikonttori sijaitsee Vantaalla, kuten valtaosa projektitoiminnastakin. Myyntiorganisaatio toimii Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla. 

- Ruokolahden tehtaan lähellä sijaitseva maanlaajuisen kuljetusliikkeen uusi terminaali takaa tehokkaan palvelun ja nopeat kuljetukset, Petri Sormunen perustelee.

Laaja työssäkäyntialue ja hyvät liikenneyhteydet Etelä-Karjalassa ovat helpottaneet myös rekrytointeja. Erityisesti tuotantotyötekijöitä on saatu palkattua mutkattomasti.

Vaikka Itulan valmistamat tuotteet ovat tilauksen mukaan räätälöityjä ja tuotannon robotisointi on haasteellista, tekee se selvitystyötä paikallisen Robocamp-yhdistyksen kanssa tuotannon automatisoinnin mahdollisuuksista. Robocamp toteuttaa muun muassa mallinnuksia robotisoinnin eduista ja sparraa yrityksiä.

Imatran Seudun Kehitysyhtiön osaamista on käytetty muun muassa hankerahoituksen hakemiseen

- Lähellä sijaitseva LUT-yliopisto on myös meille korvaamaton apu tuotekehityksessä. Saamme käyttöömme uusinta tutkimustietoa ja teknologiaa. Meillä on myös tarjota harjoittelu- ja päättötyöpaikkoja niin yliopiston kuin LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoille, Sormunen korostaa alueen monipuolisia mahdollisuuksia.

9S5A9539

Petri Sormunen
toimitusjohtaja
Itula Oy

itula.fi