Tetrapak
9S5A9749
9S5A9768
9S5A9765

”Imatralla yhteistyö toimii. Tärkeät tahot on helppo saada saman pöydän ääreen tarpeen tullen esimerkiksi Kehitysyhtiön avulla.”
Timo Ylitalo

Miljoonia kartonki­pak­kauk­sia päivässä: Tetra Pak Production

Tetra Pak Production valmistaa ainoana yhtiönä Suomessa meijerituotteista tuttuja nestekartonkipakkauksia, kuten vaikkapa tuttavallisemmin maitotölkkejä. Tehdas tuottaa vuorokaudessa huikeat 2,5 miljoonaa kartonkipakkausta. Niihin pakataan muun muassa maitoa ja jogurttia eri meijereissä Suomessa ja Euroopassa.

Tehtaan paikaksi valikoitu Imatra pitkälti logistisista syistä: Imatralla on yksi maailman suurimmista kuluttajakartonkitehtaista.

- Tuotantomme sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Stora Enson kartonkitehtaasta, josta saamme pääraaka-aineemme. Myös valmiit tuotteet saadaan loppuasiakkaille nopeasti hyvien liikenneyhteyksien ansiosta jopa vain tunneissa, kertoo alusta asti Imatran yksikön toiminnassa mukana ollut prosessipäällikkö Timo Ylitalo.

Mansikkalan yritystalossa, 6-tien läheisyydessä, Tetra Pak on toiminut jo vuodesta 2011. Tetra Pakille suunnitellut vuokratilat omistaa Imatran kaupungin toimitilayhtiö Mitra, joka myös toteutti kuudessa kuukaudessa tuotannon vaatimat muutostyöt rakennuksessa. Tehdas saatiin käyntiin ennätysajassa sijoittumispäätöksen jälkeen. Modernit tuotantotilat ovat myös joustavat ja Mitra vastaa tarvittaessa tilojen jatkokehityksestä.

- Rakennus on käytännössä tehty uudelleen meidän tarpeitamme vastaavaksi. Tuotantomme vaatii korkeaa hygieniatasoa, mikä sanelee tarkkoja erityisvaatimuksia toimitiloille, täsmentää Ylitalo.

Imatralla yhteistyö toimii

Osaavan henkilökunnan saaminen teolliseen valmistusprosessiin ei ole aina helppoa. Imatralla on pitkät perinteet tehdaskaupunkina, mikä on Timo Ylitalon mukaan auttanut suuresti sopivan työvoiman rekrytointia. Lisäksi koulutusyhteistyö paikallisen ammattiopisto Sampon kanssa on toiminut erittäin hyvin. Tetra Pak on pystynyt tarjoamaan opiskelijoille myös harjoittelupaikkoja ja kesätyötä.

Etelä-Karjalassa sijaitsevat suuret tehtaat auttavat huoltopalveluiden saatavuudessakin. Yhteistyö muiden tehdastoimijoiden kanssa ja ylipäätään huoltopalveluiden saatavuus alueella on kriittistä häiriötilanteissa ja ylläpidossa.

Tetra Pakin tuotekehitys tapahtuu pääosin yrityksen kotimaassa Ruotsissa, mutta myös paikallista tutkimus- ja kehitystyötä on tarkoitus lisätä esimerkiksi LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa. Tuotannossa hyödynnetään jo nyt paljon nykyaikaista robotiikkaa raskaissa ja yksinkertaisia toistoja vaativissa tehtävissä.

- Imatralla yhteistyö toimii. Tärkeät tahot on helppo saada saman pöydän ääreen tarpeen tullen esimerkiksi Kehitysyhtiön avulla, Ylitalo kehuu.

9S5A9734_

Timo Ylitalo
prosessipäällikkö
Tetra Pak Production,
Imatran tehdas

tetrapak.com