valvorak_janne_2

"Moni haluaa palata kotiseudulle, asua ja olla luonnon lähellä."
Janne Tanskanen

Konsulttitoimisto sijaitsee siellä missä työntekijätkin viihtyvät: Valvorak

Suunnittelutoimisto Valvorak palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja nyt keväästä alkaen myös Parikkalan Särkisalmella.

Valvorak Oy tarjoaa rakennusalan konsultointipalveluja. Valikoimaan kuuluvat pää- ja arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, vastaavan työnjohtajan palvelut sekä muu rakennusalan konsultointi. Asiakkaina on omakotitalorakentajia, ammattirakentajia, yrityksiä sekä taloyhtiöitä.

Arjen ja vapaa-ajan yhdistäminen valttikorttina

Rakennusalalla on eletty haasteellisia aikoja, mutta monipuolinen asiakaspohja ja muuntautumiskyky ovat auttaneet suvannon yli. Pieni yritys voi vaihtaa kurssia nopeammin kuin suuri. Notkeus pelastaa. Toisaalta Valvorakin yrittäjä Janne Tanskanen katsoo jo tulevaisuuteen ja orastavaan kasvuun.

- Tuntumani mukaan moni haluaa palata kotiseudulle, nauttia edullisimmista kustannuksista, asua ja olla luonnon lähellä. Nämä ovat valttikortteja Etelä-Karjalassa. En usko, että työvoiman saanti tulee olemaan kovinkaan mutkikasta Parikkalankaan seudulla.

Jannelle Särkisalmi tarjoaa mahdollisuuden myös työn ja harrastuksen yhdistämiseen. Luontomatkailuyritys Go Erä Oy on Jannen toinen intohimo ja henkireikä, joka antaa vaihtelua konsulttitoimiston toimistoarkeen.

- Etelä-Karjalan järviluonto on ainutlaatuinen. Metsässä liikkuminen, laavulla yöpyminen, kalastaminen ja nuotiokahvit nollaavat ajatukset ja pitävät mielen virkeänä.

Verkostojen avulla pienikin yritys voi olla suuri

Valvorakilla on vahvat verkostot. Erikoisosaamista vaativissa suunnittelutöissä hyödynnetään yhteistyökumppaneiden apua. Myös hyvämaineiset rakentajat ja tekijätkin löytyvät Valvorakin verkostojen kautta.

- Yrittäjät luovat tulevaisuuden elinvoimaa ja ovat merkittävä työllistäjä. Kymmenen pientä yritystä voi yhdessä työllistää helposti vaikka viisikymmentä henkeä. Saman minkä yksi iso firma, Janne Tanskanen muistuttaa.

- Kehyltä olemme saaneet sparrausta ja apua sijoittumiseen ja yritystoiminnan käytännön kehittämiseen. Kehy tulee olemaan jatkossakin tärkeä osa verkostoamme.

Liikkuvaa työtä hyvin yhteyksin

Janne tekee etätöitä, mutta liikkuu myös paljon pääkaupunkiseudun ja Särkisalmen väliä. 6-tie on tullut tutuksi. Matka käy onneksi joutuisasti.

- Joskus voisi kokeilla hypätä Parikkalasta junaankin ja hyödyntää matka-aika Vantaalle työn touhussa, kuten moni kollega tekee.

oplus_1048624

Janne Tanskanen
Yrittäjä
Valvorak Oy

valvorak.fi