Ukonniemi areena ja Ukonniemi stadion, kesäinen ilmakuva.

Rauha-Ukonniemi alueen visio 2030 on julkaistu

Tavoittena on ohjata alueen urheilumatkailun kasvua.

Rauhan ja Ukonniemen alueella on paljon potentiaalia toimia paikkana, jonne kokoonnutaan katsomaan urheilutapahtumia ja osallistutaan urheilutapahtumiin. Alue houkuttelee vierailijoita myös urheiluleireille sekä liikkumaan kaveriporukalla vapaa-ajan aikataulun tahtiin.

Paikalliset seurat ja yritykset ovat oleellisessa roolissa

Rauhan ja Ukonniemen alueen vahvuus on paikallisissa huokuva ylpeys omasta ympäristöstä, visiossa todetaan.

Paikallisuuden ylläpitäminen on tärkeää. Monipuolisista liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista hyötyvät jatkossakin niin paikalliset kuin matkailijat.

Visiossa alue on nimetty ”Saimaa Sports Resortiksi”. Kokonaisuus on rakennettu urheilumatkailun ympärille, mutta vision työstäjät painottavat, että urheilu ei tule kaappaamaan alueen koko matkailua.

— Saimaa allekirjoittaa kaiken sen tekemisen, minkä äärellä me olemme täällä. Rauha-Ukonniemi on resort eli kohde siinä missä muutkin kansainväliset matkakohteet. Kasvun mahdollistavat alueen saavutettavuus, toimiva infra sekä paikalliset yritykset ja yhteisöt, sanoo visiotyötä fasilitoinut konsultti Mikko Saarinen Klue/Allegra Oy:stä.

Visioon kirjattu puhdas luonto ohjaa matkailun kehittämistä kestävällä tavalla.

— Puhdasta luontoa ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, sitä pitää kunnioittaa ja matkailun tulee olla kestävää, Saarinen jatkaa.

Toimenpiteet vaativat rahoitusta

Toimintasuunnitelmaa täydennetään vielä kesäkuussa. Sen jälkeen sovitaan jatkotoimenpiteet ja niiden aikataulu.

— Visio viedään aikanaan Imatran ja Lappeenrannan kaupunginhallitusten käsiteltäväksi. Toimeenpano vaatii organisoitumista sekä rahoitusta niin kaupungeilta kuin muiltakin tahoilta, urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campistä toteaa.

Visiota on työstetty alkuvuoden aikana työpajoissa sekä niin kutsutun iskunyrkin voimin. Iskunyrkissä ovat olleet mukana edustajat Imatran ja Lappeenrannan kaupungeista, goSaimaasta, Imatran kaupungin markkinointiyhtiö Imatra Base Campistä sekä Etelä-Karjalan Yrittäjistä.

Lisätietoja:

urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen, [email protected], p. 020 617 7008

Rauha-Ukonniemen alue mukaan SEMF-verkostoon

Imatra Base Camp (IBC) liittyy mukaan kansalliseen Sport Event Management Finland (SEMF) -verkostoon. Verkosto etsii jäsenilleen uusia kansainvälisiä tapahtumajärjestämisen kumppaneita sekä markkinoi jäseniään kansainvälisille tapahtumajärjestäjille.

SEMFin kautta Imatra pääsee mukaan hakemaan muun muassa kansainvälisiä urheilutapahtumia.

- Verkoston edustaja on mukana esimerkiksi kesäkuussa Lausannessa järjestettävässä Major Sports Events Summitissa. Hän toimii siellä edustajanamme ja etsii uusia kumppaneita tapahtumajärjestämiseen, urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen IBC:stä kertoo.

Verkostoon kuuluu ennestään viisi kaupunkia: Helsinki, Jyväskylä, Lahti, Tampere ja Turku. IBC on mukana urheiluopistostatuksella ja edustaa Rauha-Ukonniemen aluetta.

Jäsenyys maksaa IBC:lle 5000 euroa vuodessa. Jäsenten lisäksi verkoston toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tapahtumien aktiivinen hakeminen on yksi Rauha-Ukonniemen vision toimenpiteistä.

Lisätietoja verkostosta: sportsfinland.com

(sivusto on englanninkielinen)